Klasyczne amerykańskie ciasteczka, chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku, do filiżanki popołudniowej herbaty idealne. Można przechowywać w puszce lub słoiku, dzięki czemu jeżeli najdzie Was ochota na coś małego to będą jak znalazł. Może Was przerazić ilość czekolady, ale naprawdę nie ma się czym martwić. Nic nie wypływa i się nie przypala, koniecznie wypróbujcie, a zapach czekolady i brązowego cukru wypełni Wasz dom i Wasze umysły :)
Chocolate chip cookies
składniki
75 g masła
250 ml maki
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki sody
150 ml brązowego cukru
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
1 duże jajko
175 g czekoladowych groszków
Masło roztopić, odstawić do ostygnięcia. Mąkę wymieszać z sola i soda, przesiać. Wymieszać masło z cukrem i ekstraktem z wanilii, następnie dodać jajko i wymieszać. Dodać przesiane składniki i czekoladowe groszki. Uformować kulki i ulozyc na blaszce w odstępach. Piec około 10-12 minut.
Źródło
klasyka, w najlepszym wydaniu.
OdpowiedzUsuńświetne ciacha ! zapraszam na ciasteczkowe rozdanie do mnie
OdpowiedzUsuńhttp://magicznezyciemarty.blogspot.com/
Super wyglądają, skusiłabym się.
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie ....
Wyglądają ekstra, zupełnie jak w filmach :D
OdpowiedzUsuńW jakiej temperaturze piec ????:)
OdpowiedzUsuń