http://zpamietnikamlodejkucharki.blogspot.com/ http://zpamietnikamlodejkucharki.blogspot.com/p/blog-page.htmlhttp://zpamietnikamlodejkucharki.blogspot.com/p/stuff-o-ktorym-marze.htmlhttp://zpamietnikamlodejkucharki.blogspot.com/p/faq.htmlhttp://zpamietnikamlodejkucharki.blogspot.com/p/blog-page_22.html

poniedziałek, 5 sierpnia 2013

NAJPYSZNIEJSZE CHLEBKI BANANOWO-CZEKOLADOWE

 Najsmaczniejsze jakie jadłam,z lekkim posmakiem masła orzechowego, wiecznie wilgotne przez maślankę i z cudownymi kawałeczkami czekolady. Upiekłam je w małych, keksowych foremkach, ale bez problemu można użyć foremki do muffinek lub dużej keksówki. Na drugie śniadanie jak znalazł, bo są baaardzo sycące. No i banany też dodają im zapachu, obok którego nie można przejść obojętnie... POLECAM!!!

Chlebki bananowe
składniki

500 ml mąki
3/4 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki soli
3 dojrzałe, rozgniecione banany
100 ml masła orzechowego gładkiego
125 ml cukru
100 ml brązowego cukru
75 ml maślanki
75 g stopionego masła
2 jajka
100 g czekolady, posiekanej na małe kawałki

Piekarnik rozgrzać do temp. 175 st. C. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej banany z mokrymi składnikami. Dodać mokre do suchych i wymieszać. Dodać czekoladę i wymieszać do połączenia. Nakładać do 3/4 wysokości foremek lub przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut (w małych foremkach) lub 60 minut (w przypadku keksówki).




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...